Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Dokumada yangın çıkması halinde alev ve duman yangın bapsı yardımıyla özelliklerine ilişkilı olarak belli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve sair alanlara yayılması engellenir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları çok ölümlü topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlenme yaptığı koca binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.

Olası bir felaketle kontralaşıldığında strüktürda kâin insanoğluın hariçya hızlı ve emin bir şekilde çıkabilmesi ciğerin herhangi bir kazaya olanak vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı panik amerikan bar kilit sistemidir. Bu yöntem sayesinde kapı yekta bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye sağlamlanabilir.

Bu yüzden size tavsiyemiz düzlükında bilirkişi ve muvaffakiyetlı kapı üreticileri ile çalışmanızdır. şayet yangına dayanıklı kapı algı iseniz yangına dayanıklı kapı sertifikasına mevla olup olmadığını öğreniniz. Bu sayede kapıların vacip testleri geçip geçmediğini öğrenmiş olacaksınız.

Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da mukannen özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu içeriğimizde yangın bapsı Adana işiniz ciğerin bilmeniz gerekenleri detaylı bir şekilde ele alacağız. 

Yangın bapsı fiyatları modellere nazaran değanlayışmektedir. Metanet, hizmet ve tamirat kolaylığı ve güzel duyu açısından her bir malzemenin diğerine nazaran sunmuş olduğu avantajlara sargılı olarak yeni kapı montaj projeniz midein farklı modeller arasından intihap yapabilirsiniz.

Yangın kapıları kullanma alanına nazaran, rengine gereğince ya da modeline bakılırsa çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan örnek sınıflandırması aşağıdaki gibidir

Yangın Bapsı acil durumlarda binadan hariçarı çıkış sağlamanın üstı Yangın Çıkış Kapısı silsile yangının vesair alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylece yangının denetçi şeşna hileınması kolaylaşır ve daha şu denli muhatara vermesi önlenir.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı gereç kullanılması önemli olmaktadır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına nazaran mukannen yapı denetleme şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış baplarının) belli durumlara göre TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Binalarda mevcut yangın bapları ve asıl kapıların kanatı aralık yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği kabilinden, bir odanın içindeki farklı bir göz bapsı da olabilir.

Yangın Kapıları tercihe için; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü rakamı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en baş kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

bâtınin yerleştirilen mekanizmanın sağlıklı çalışıp çalışmadığını periyodik kontroller ile takip kılmak ve rastgele bir arızada giderilmesini uydurmak önemlidir.

Report this wiki page